Како изабрати 3Д металне штампања технологија

Адитив производње (АМ), познат и као 3Д штампања, у 21 веку производња револуционарни покрети играти по први пут, и смањен са празан да уклоните вишак материјала, производни поступак, металне АМ са један слој на начин да креирате функционалан готових производа или карактеристика производа. Овај слагања метод је мање производње метод пружа многе предности, укључујући повећану флексибилност, побољшане перформансе до финалног производа, смањење времена на тржишту, нижи трошкови производње и проширени производ живот. Ове предности диск АМ технологија је широко користи у животног циклуса производа, развој новог производа, бар у производњи, да поправите производ.

Користите пластификација метала АМ, нови производи могу искористите предност смањене производње методе је тешко или немогуће остварити материјална својства и геометрије. Нови материјал можете извршити на мешање два или више прах за формирање нових легура и једињења произведен да упознам одређени дизајн изазове. Комбинација пудера можете изградити чак и постепено у процесу промена, да успостави функционална класификација материјала, да бисте избегли корозија, замор, фрактура и стрес пуца.

Поред тога, АМ технологија може да се користи за 3Д штампани металних делова са унутраљњим љупљинама, на пример, расхладни канал. АМ метода такође могу да произведу делова са одлична механичка својства. Европска аеронаутичка одбрамбена и простор компанија (ЕАДС) да средње-циклус замор испробао програм за процену Оптомец ОБЈЕКТИВ својства узорака од Титана 3Д штампања механизма. Механичка својства од узорака обично су исто као и фалсификовање ЕАДС нашао метале, а умор својства аеродинамика стандардима. Више агенција за тестирање друге ОБЈЕКТИВ 3Д штампа метално, укључујући иноxа и Супер фелнама, као што су никла (Инцонел).

Традиционални метод смањења производње обично укључује део кораке и придружени потражњу за капиталне опреме и логистике, и АМ један континуирани кораке да набавите карактеристике онтологy, због чега је број компоненти или производа и прошли пут и трошак чувања у целини. Такође, јер АМ закона-д ЦАД модел директним преносом, без употребе алата за прототипске или производње, па могу додатно да смање трошкове и време на тржиште нови дизајн или дизајн ревизије. Поред тога, метод АМ у потребна подручја потопити замена материјала, тако да можете смањити отпад. Овај материјал се користећи високе вредности (на пример, од титанијума и Супер легура) су посебно важно, јер приложена ефективну употребу материјала у овој области од посебног значаја.

Свемирске индустрије са стопом БТФ (куповина да-летење) дефинисана материјалне ефикасности, њен однос ембрион тежине за сирове вуне да готових тежина делова. Према небески знања, користећи традиционални начин смањења производње, творци мотор авиона кажу једноставно делове 85% на материјал отпада и сложене делове материјала је губитак чак 95 посто, па произвођачи мотора авиона АМ чување материјала који желите да користите за производњу ове компоненте високе вредности. Неке компаније чак и упетљала сам закон са смањене производње метод и метод производње како би се пуно користи од предности сваке методе на пример, је потребно времена за изградњу нерђајући челик електронске љуске, 52 недеље традиција до кастинга до 3 недеље АМ закона.

Такође навикла да прошири производ живот и поправи оштећења на активне компоненте, на пример, налази се у депоу армије Енистон Сједињених Држава у Алабами помоћу АМ технологије поправка мотора компоненти Абрамс М1 тенкова, М1 тенковске моторе (на пример, Ханивел АГТ1500) раде у пустињи, тако ће искусити екстремно хабање и захтевају одржавање кратак период. Јер се ефекти дисторзија узрокована високим температурама заваривања процес, тера, тешко ми је на поправку компоненте мотор АГТ1500 од традиционалних метода, ако АМ метода користи се за поправљање, високо фокусиран ласерски запали енергије и пластификација метала прецизно послао у област на поправку, можете да смањите топлоте погођених зона (зона Аффецтед топлоте, ХАЗ), а можете да поправите мотор компоненте.

Санацији компоненте мотора турбина обично подвргава се хабања штету у крило област (на пример, тип) или области које нису ефикасни умор учитавање (на пример компресор Блејд окарактерисан област). Јер компонента дизајн трендови кренути према интегрисаног Блејд ротора (тиче-са-Ротори, ИБРс) или ротора диск (Блискс или Бладе/диск), како би се смањила тежина и унапређивање ефикасности мотора, поправку ових компоненти у главна питања. У традиционалним диск, ако грамофону (фаза) ољтрице је оштећена или носила, то Замењиво по повољним ценама.