Лим печаћење индустрије три уска грла израде анализе

На поклон, у Кини алатних машина, алата, лим печаћење и остали официри за индустрију за производњу вредност највећих, у свету је рекао да Кина је сада постао опрему производње енергије на свету. Промовисање кинеског смени из за производњу нација-нација, "Дванаест и пет" кључни задаци у периоду од кинеског смени из за производњу нација да нација, и разуман корекцију од индустријских структура и промена ће бити у индустрији опреме за постизање Научни развој је главни приоритет.

Главна идеја развија квалитетне опреме прерађивачке индустрије у Кини за индустријску трансформацију и модернизацију потражњу и развој нових индустрија од стратешког значаја, фокусирајући се на развој интелигентне производње, зелена производња и услуге производње, који је постао највећи задатак за опрему прерађивачке индустрије.

За десет година, као Кина је постала светски центар производње и потрошача, ударају једна од производне индустрије и другим индустријама направио до сада незабележени догађај. Јасно је да је у националном прес индустрији у овом тренутку, има их око 40 000 предузећа за производњу, 2 милиона у Кини, са годишњом производњом од 28 милиона тона печаћење сегменти, износио је укупну продају за 400 милијарди јуана, године 3 мм танке челичне лимове више од 40 милиона тона, купи печаћење калуп трошак 40 милијарди јуана, ново печаћење опреме оцените 20 милијарди јуана. Нам лима и израду индустрија 30 000 предузећа, 1.8 милиона радника, износио је око 42 милиона тона годишње производње од лима делова, продаје 500 милијарди јуана. Али са Сједињеним Државама, и Јапан је вршњацима, печаћење и лима индустрије у Кини у овом тренутку, постоје неки проблеми, резимирати у три тачке:

1 , сировине и Сродне технологије

Резултат је спона, Ланце, опруге, лежајеви, калупе и друге производе који користе лошег квалитета домаћих челика, мањи број сорти различите спецификације, директно утиче на квалитет лим печаћење производе. Машинске компоненте опште миса, масовну производњу, постоје бројне сората, обраду за високу прецизност производа, високе захтеве на производне технологије и опреме, и инвестиција. Стране компаније с висока ефикасност и високу прецизност машина, линија за производњу или флексибилне линије, изузетно ефикасним аутоматизовани производње. Али неке делове наше земље у оквиру финансијских могућности, мала инвестиција, Ентерприсе способност да обновим је јадна, мање напредна опрема не подржавају, утиче на ниво квалитета производа.

2 , низак ниво специјализације, неразумно, економски сиромашне

Метал печаћење сегменти у односу на домаћини, компаније потребне да се успостави основни капитал и технологија у релативно мале, земља искусио неколико периода велики економског развоја, група приватним компанијама Рашириле су се развити, али крајњи на тржиште потражње, у малим групама, скали економије. Већина за ударање предузеће за прераду самог велика или мала, ниска нивоа специјализација, високим нивоом опреме, квалитета нестабилности, ниско економску корист. Мајоре три моторне индустрије кичма предузећа у Кини са годишња производња микро-мотор је мањи од 50% на укупну страној компанији. Протекле две године, локално направио хиљаде печаћење биљку у Кини, али је годишња производња више од 300 000 комада за неколико, углавном за пољопривредне машине за подршку производа. Немачка Реxротх производе све врсте печаћење производи 1.3 милиона, Јапан нафте развој (сој) је годишња производња више од 600 000. Индустријски калуп предузећа у развијеније земље по глави становника излаз од око 150 000 ~ 20 долара, само 40 000 ~ 5 милиона јуана у Кини. Заинтересоване стране указао је последњих година, са разноврсном облика власништва и спроводе заједничке политике развоја, хардвер индустрија пролази кроз процес интензивног развоја по љирење постепено подешавање.

3 , недостатак капиталних инвестиција, истраживање и развој су слабе

Лим печаћење сегмената обраде индустрије у касним 1970-ог века и почетком 80, раније уведен број страних напредне технологије, али на пробаву и апсорпцију недостатак адекватне софтверских и хардверских инвестиција. Према искуства у иностранству, увођење и пробаву и апсорпцију неопходних капитала однос 1:7, а у ово касно, спорије темпа пробаве и апсорпције. Тржишне конкуренције и технолошких снага. Ово прилаже у иностранству, имају веће инвестиције, окупира командни тачка у технологији. Главна средства за истраживање и развој компаније су на броју до продаје 4% ~ 5%, фокус подручја од 10%. Иако многи колеџима и универзитетима, бави се истраживањима раде у Кини на поклон многе истраживачке радове, научна истраживања, патената је веома висок ниво, али стварни производњу у комбинацији са цврсто, успорити у комерцијалних производа.

Контролисати несигурних стања опреме на потребу јачања дневних инспекција опреме (укључујући и њене сигурносних уређаја провера) за откривање свих врста ризика и побољшање, и да се осигура та сигурност уређаја исправно. Сектор за развој сваког уређаја да правовремено развој, замена уређаји за већу сигурност.

Релевантни стручњаци, рекао је основна производна опрема је од суштинског значаја у производњи, лим печаћење метално прерађивачкој индустрији за постизање скале, масовне и појединачне производње, треба јој релевантне предузећа за напредовањем и употреба напредне производне технологије.